Dienstag, 23. Dezember 2008

Karácsony II

Egyszerűen légy ember, és úgy is élj.
Bámulj a levegőbe, lásd meg a napot, pillantsd meg a virágokat és éjszaka a csillagokat.
Nézz a gyerekekre, mosolyogj, játsz, tedd ami örömet okoz,
álmodozz, szabadon csapongj, légy elégedett!
Ünnep lesz így az élet.A Nap sokak számára a világ legtermészetesebb jelensége. Pedig valóságos csodatévő. Fényt és tüzet gyújt, szembeszáll a felhőkkel, hogy lásson, hogy „Jó nap“- ot kívánjon – nekem. Éjszaka a Föld túlsó oldalán tanyázik, hogy ott is fényt adjon az embereknek. Ha elveszne a Nap, sötét lenne és hideg.


Így van ez a szeretettel is. Ha felébred bennem a szeretet, akkor fény támad és meleg lesz. Ha szeretet van sok minden nélkülözhető. De ha kihuny bennem, megnyúlnak a fekete árnyak. Sötétség terjeng, és hideg kúszik elő.


A szeretet olyan, akár a nap.
Akinek van belőle, az bármit nélkülözhet. Akinek ez hiányzik, úgy érzi semmije sincs.


Minden napot fogj föl úgy, mint adományt, ajándékot, és ha lehet, úgy, mint ünnepet. Reggelente ne túl későn ébredj. Nézz a tükörbe, mosolyogj, és köszönj magadnak: „Jó reggelt!“ Máris képes leszel másoknak is ugyanezt mondani.


Ha ismered a „Nap“ alkotóelemeit, magad is összesikerítheted, akárcsak a napi étkedet. Végy egy nagy adag jóságot, adj hozzá jócskán magad, mások iránti türelmet. Ne feledd a csipetnyi humort, hogy megemészthesd a kudarcokat. Keverj bele kellő munkakedvet, és öntsd le az egészet széles mosollyal.


Így minden nap ragyogni fog rád a Nap.


Phil Bossmans

Keine Kommentare: